BARFeed Brewers Yeast Vetfood - drożdże piwne dla psów i kotów
Opakowanie: 180 g, miarka w środku.
BARFeed Brewers Yeast dla psów i kotów - właściwości i dawkowanie
BARFeed Brewers Yeast to ważny element zdrowego, naturalnego żywienia psów i kotów. Brewers Yeast - drożdże piwne - Saccharomyces cerevisiae - cechuje wysoka zawartość witamin z grupy B, białek, aminokwasów oraz związków mineralnych takich jak cynk, fosfor, magnez, selen, chrom. Dzięki takiemu kompleksowi zawartych w drożdżach składników obserwuje się pozytywny wpływ ich spożywania na kondycję skóry i jakość sierści zwierząt, funkcjonowanie układu nerwowego, jak również równowagę mikrobiologiczną jelit.
Dodatkowo sprzyjają namnażaniu korzystnej mikroflory w obrębie przewodu pokarmowego. Drożdże piwne to też naturalny bioregulator dla stabilizacji przewodu pokarmowego i procesów trawienia u zwierząt.
Produkty z linii BARFeed są dedykowane właścicielom zwierząt żywionych dietą BARF oraz zwolennikom naturalnego żywienia. Zawierają substancje czynne o udowodnionym prozdrowotnych działaniu, są przetwarzane w minimalnym stopniu, tak, aby zachować cechy, aktywność i maksymalne stężenie zawartych w nich związków biologicznie czynnych. Wszystkie zawarte w produktach linii BARFeed owoce, warzywa i zioła są jakości spożywczej (Human Grade) i pochodzą z kontrolowanych farm i upraw ekologicznych/organicznych.
Dawkowanie
Dziennie zaleca się podawać następującą ilość preparatu w trakcie posiłku dla zwierzęcia:
Koty i psy – na każde 10 kg m.c. – 1 płaska miarka (można podzielić na dwie porcje i podawać wraz z karmą rano i wieczorem)
Szczelne indukcyjne opakowania dają gwarancję bezpieczeństwa produktu i zachowania dobrej smakowitości.
Skład
Składniki analityczne: białko surowe 45,0%, włókno surowe 22,0%, tłuszcz surowy 4,2%, popiół surowy 6,0%
Skład: drożdże nieaktywne (Saccharomyces cerevisiae).
Kolor oraz zapach drożdży świadczą o ich jakości. Drożdże mogą mieć kolor od jasno kremowego do ciemno brunatnego. Kolor pożądany to kolor jasny, natomiast ciemny kolor świadczy o ich niewłaściwej obróbce termicznej. W zapachu drożdży nie powinno być czuć spalenizny, a zapach powinien być przyjemny piwno/chlebowy.